Den som inte behöver flytta efter sin examen behöver heller ingen flyttfirma. Smycken i all ära men det kan vara väldigt svårt att ge bort ett smycke. Att ta examen är ett minne man bär med sig livet ut och en klocka kan bli en fin sak som påminner om detta.
Dessutom fyller klockan en större funktion än vad till exempel ett armband skulle gjort. Klockan blir användbar i nästa steg i livet, vid vidarestudier eller vid det nya jobbet. Det är alltid viktigt att komma i tid och en klocka är dessutom en väldigt snygg och hållbar accessoar!

Köksassistent
Den bästa vännen i köket, en köksassistent är en bra present till den som tagit studenten och är på väg att flytta hemifrån. Mat- och bakmaskinen kommer förmodligen ge mycket glädje i många år framöver och är en sådan sak som är bra att ha men som kanske inte så rolig att köpa själv. Många som tar studenten och tar det stora klivet ut i det verkliga vuxenlivet får på den stora dagen motta köksutrustning i alla möjliga konstellationer av flyttfirmor. Vaser, porslin och glas är också vanligt men en köksassistent fyller en mer praktisk funktion.

Det finns massor av presentalternativ till den som tagit studenten eller examen. Att avsluta en utbildning, oavsett vilken nivå, är en bragd värd att fira. Tänk på att anpassa presenten efter personen som ska få den. Någon kanske bli överlycklig för ett presentkort hos en flyttfirma och någon annan kanske tycker att en klocka att bära med sig genom livet är roligare.