Låt en professionell flyttfirma i Stockholm utför packningen

Att flytta är ingen dans på rosor, och när det kommer till att packa ner allt man äger och har i flyttkartonger är det ett otroligt tidskrävande moment. Dessutom kräver det struktur och förmodligen även en hel del tålamod. Visst kan man flyttpacka på egen hand men man kan också välja att överlåta jobbet till en flyttfirma, beroende på hur mycket tid och ork man har.

Allt i ett

Ska man flyttpacka på egen hand behövs en hel del material för att packa på ett säkert sätt. Flyttkartonger, bubbelplast, etiketter och tejp är exempel på några saker man behöver införskaffa sig innan man kan börja. Dessutom är det bra att göra upp en plan för att skapa struktur i arbetet och man behöver dessutom börja ett bra tag innan flyttlasset ska gå. Väljer man istället att anlita en flyttfirma i Stockholm får man allt i ett. Man betalar för kartonger, annat packmaterial, packning och flytt och behöver således inte lyfta ett finger på egen hand eller betala casinoskatt.

Säkerheten först

Att flyttpacka innebär inte att man slänger ner sina saker huller och buller i några kartonger innan man bär ut dom till bilen, utan det kräver betydligt mer ansträngning än så. I alla fall om man vill ha någorlunda ordning och reda och hela saker när det är dags att packa upp allt igen. Det är därför viktigt att man packar på ett säkert sätt så att inte saker tar skada. Varje enskilt föremål, i alla fall som är ömtåliga, ska lindas in ett och ett i plast eller papper. Hur man packar kartongerna har också betydelse för att dom inte ska bli för tunga och riskera att gå sönder. Med en flyttfirma till hjälp ser dom till att alla saker packas och transporteras på ett säkert sätt, och skulle något mot förmodan gå sönder så har dom en försäkring som täcker skadorna.

flyttlåda

Tidskrävande arbete

Det tar tid att packa, oavsett om man bor ensam i hushållet eller om man är flera. I ett ensamhushåll för en vuxen person räknar man med att ungefär 30 flyttkartonger behövs för att packa ned hela sitt hem och alla tillhörigheter. Ytterligare en vuxen innebär 25–30 kartonger till, och har man barn får man räkna med ungefär 10 kartonger per barn. Man kan alltså enkelt räkna ut även att det kommer ta tid. Jobbar man behöver man avsätta kvällar och helger, kanske flera veckor innan själva flytten ska äga rum, för att packa. Anlitar man en flyttfirma stockholm är dom ofta flera stycken som hjälpts åt, och det går betydligt fortare tack vare deras erfarenhet att både packa, bära och flytta.

Väg för- och nackdelar mot varandra

Innan man tar ett beslut om sin flyttpackning eller företagsflytt med flyttfirma kan man jämföra dom för- och nackdelar som finns med att packa på egen hand eller med hjälp från en flyttfirma i Stockholm. Kanske kan det bli ett roligt projekt för hela familjen om man känner att man har tillräckligt mycket tid, eller så känns det som ett nödvändigt ont och då kan det vara värt att betala för att få det gjort. Fundera på vad som passar bäst för dig och ta ett beslut därefter.

Categories: Uncategorized